Cruijff blijft in beweging

 

Hij behoort tot ‘s werelds bekendste Nederlanders. Zijn techniek, zijn snelheid en spelinzicht maakten hem wereldberoemd. Bij leven is Johan Cruijff al een legende. Johan is als familieman zuinig op zijn privéleven en is misschien wel de minst geïnterviewde held gezien zijn lange en succesvolle loopbaan. Cruijff bepaalt zelf het moment én de mensen waar hij vooral prettig mee wil werken. Ook na zijn actieve carrière blijft Cruijff in beweging. Hij zet zich met hart en ziel in om mensen in beweging te krijgen en te houden. En dat deelt hij met de lezers van MoveMens.

 

"Als het niet goed gaat, dan gaat het niet goed"
Lees in de vernieuwde MoveMens hoe de meester van de schijnbeweging, ook in zijn taalgebruik, denkt over het bewegen van mensen. Preventief bewegen voor jongeren, volwassenen, werkenden en niet in de laatste plaats hoe beweging in zijn eigen leven altijd een rol bleef spelen en nog speelt. 

Lees verder>

| top | 

 


Praktijkhouders geven onnodig veel geld uit
 

Het geld gaat er met bakken uit terwijl veel praktijkhouders minder omzet draaien. Zonder dat ze het  eten geven ze onnodig veel geld uit. Omdat ze de bedrijfsprocessen niet scherp in beeld hebben. Dat zou ze zo al twintig procent aan overhead kunnen schelen. Wat je daarvoor nodig hebt? Inzicht in die processen, zorginhoudelijk en financieel. Met een paar grote partijen ben ik een product aan het ontwikkelen waarmee iedere praktijkhouder vanaf deze zomer duizenden euro’s kan besparen.

Zolang er plussen staan, geef je jezelf een schouderklopje. En als er minnen staan? Weet je dan aan welke knoppen je moet draaien om kosten te besparen? Weet je bijvoorbeeld wat een specifieke medewerker opbrengt bij een specifieke prestatiecode, en tegen welke kosten? MoveMens sprak met Rens van Wijngaarden, eigenaar  van drie succesvolle praktijken in kinderoefentherapie en kinderfysiotherapie  in Amsterdam, Amersfoort en Utrecht. Daarnaast is hij druk met zijn adviesbureau RSW Zorgadvies.

Lees verder >>

| top |

 Depressie op multidisciplinaire wijze duurzaam aangepakt

Veel mensen krijgen er mee te kampen, en als ze het niet zelf zijn, dan wellicht iemand om hen heen: een depressie. Een depressie heeft een grote weerslag op de persoon en diens omgeving. Gelukkig is het steeds beter en sneller te behandelen. Zeker, zo stelt psychiater Jan Bruijn, wanneer dit op een multidisciplinaire wijze gebeurt. “Het effect is duurzamer dan de reguliere behandelingen  die nog vaak worden ingezet”, aldus Bruijn. MoveMens heeft een gesprek met de psychiater in het Gasthuis Pur Sang, de locatie waar hij op dat moment werkzaam is. 


Lees verder >>

| top |


Met NASA technologie in training

“I don’t count my sit ups. I only start counting when it starts hurting. When I feel pain, that’s when I start counting, because that’s when it really counts” (Muhammad Ali). Bij ‘traditionele’ krachttraining bestaat de trainingsprikkel uit het verplaatsen van een weerstand tegen de zwaartekracht in en hoewel niet iedereen zo hard zal trainen als Muhammad Ali, schetst zijn uitspraak wel een essentieel fenomeen dat van belang is bij traditionele krachttraining.

Of de weerstand nu bestaat  uit dumbells, eigen lichaamsgewicht of de gewichten in een trainingsapparaat, het verplaatsen an deze weerstand wordt pas een trainingsprikkel wanneer je op de grenzen van je mogelijkheden aan het trainen bent zoals tijdens de laatste paar herhalingen van een oefening of tijdens een maximale krachtinspanning. 

Lees in MoveMens hoe simpelweg trainen op absolute kracht in de moderne functionele training achterhaald is.


Lees verder >>

| top |


Hoe positioneer je je praktijk?

  Halverwege vorig jaar bezochten praktijkeigenaren Hans Poelman en Frank Weijers van Medisch Trainingscentrum Zoetermeer (MTC) en Fysiotherapeutisch Trainingscentrum De Leyens (FTC) een training over het positioneringsvraagstuk van de fysiotherapiepraktijk. De training werd gegeven door Jelmer  van der Meulen (Synergie), specialist in Marketing voor dienstverleners. Hij geeft regelmatig trainingen over positioneringsvraagstukken. MoveMens bracht de drie heren aan tafel en liet hen sparren over het begrip positionering… 

Lees in MoveMens hoe "De Golden Circle van Sinec" de praktijkeigenaren van MTC Zoetermeer aan het denken zette.

Lees verder >>

| top |

  

 

Afmelden Nieuwsbrief | Wijzig mijn gegevens | Contact

 

Nu ook op twitter en LinkedIn. Beweeg je met ons mee?
Volg ons dan!

  

 

 

 

 

..